A ménlegenda nyomában – pénteken egész napos program a Patkófal körül

screenshot.372Kanizsa múltja nem bővelkedik különleges történetekben, mint ahogy a város sem gazdag idegeneket idevonzó látványosságokban. Ezért is fogadták sokan örömmel néhány éve a Kanizsai fejetlen fehér mén történetének felbukkanását (http://tgym.hu/index.php/archivum/49-a-kanizsai-fejetlen-feher-men-legendaja), majd ennek kapcsán a Múzeum téren a Patkófal felállítását. Ezen az országosan is egyedi emlékhagyó helyen szépen gyarapodnak a patkók (házasságot kötők, a várostól búcsúzó egyetemisták, idelátogató csoportok tagjainak monogramjai olvashatók az apró, kiszögezett patkókon.

A Patkófal további népszerűsítésére, a Múzeumok Őszi fesztiválja keretében pénteken egész napos hagyományőrző programot  tartanak a Thúry György Múzeumban és a Honvéd Kaszinóban.

Kilenc órától bőrdíszművesek, fafaragók, szövők kezdik bemutatóikat a Kaszinóban, majd 10 órakor indul a diákoknak szervezett kincskereső játék a Múzeumban. Ugyancsak a gyerekeknek (no meg a hozzájuk csatlakozó felnőtteknek tartanak patkoló és patkó dobó versenyt, no és persze kovács bemutatót.

Délután aztán lesz történelmi divatbemutató, várkisasszonyok és nagyasszonyok játékos vetélkedője a Kaszinóban, vívó és hagyományőrző csoportok bemutatója a Múzeum udvarán. A rendezvényt kora este egy jelmezes felvonulást, majd a patkófalnál a Múzeum Barát díjak átadása zárja.