Élettársa rokonai verték meg – 14 éves fiatalkorú a gyanúsítottak között

Csoportos garázdasággal és könnyű testi sértéssel gyanúsítanak a zalai rendőrök egy 14 éves fiút, valamint egy 19 és egy 41 éves nőt.

A gyanú szerint egy 23 éves szalapai férfit 2014. szeptember 16-án a délelőtti órákban élettársának édesanyja, valamint sógornője és sógora bántalmazott Zalaegerszeg belvárosában. A tettlegességet szóváltás előzte meg, mivel a férfi anyagi vitába keveredett párjával; azt kifogásolta, hogy az asszony kölcsönadja ruháit a sógornőjének. Ekkor a jelenlévő sógornő táskájával ütni kezdte a férfit, majd csatlakozott hozzá az anyósa és párjának a fiútestvére. A bántalmazás következtében a férfi az elsődleges orvosi vélemény szerint nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett, amely miatt magánindítvánnyal élt támadói ellen. A két nőt és a fiatalkorút a rendőrök pár órán belül elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták őket ki. Az idősebb nő és a fiatalember elismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, míg a 19 éves lány ártatlannak vallotta magát.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság csoportos garázdaság bűntett és könnyű testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított a 19 éves F. Piroska, a 41 éves K. Mária és a 14 éves fiatalkorú fiú ellen.