Tévedésből verték meg

Egy 41 és egy 53 éves férfi 2014. június 8-án délben Zalaegerszegen az egykori laktanya terültén bántalmazott egy embert, akiről azt gondolták, hogy a nap folyamán többször autóját  „túráztatva”  elhajtott az utcában. A gyanú szerint a két férfi – eddig még ismeretlen társaival – többször megrúgta és megütötte a férfit, aki a laktanyában lévő szerelőműhelybe menekült. Közben kiderült, hogy a műhelyben szervizeltek egy autót, és az járt zajjal. A férfi a bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

A zalaegerszegi rendőrök a két férfit elfogták és előállították, majd a nyomozók gyanúsítottként hallgatták őket ki. Mindketten tagadták a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését, az idősebb gyanúsított nem tett vallomást, a fiatalabb pedig azt mondta, hogy nem vett részt semmilyen verekedésben.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csoportosan elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást F. Jenő és F. Gyula zalaegerszegi lakosok és társaik ellen, akiket a rendőrök továbbra is keresnek.