Elmeorvosi megfigyelésre szállították a zalaegerszegi gyilkosság gyanúsítottját

A Zalai Hírlap online kiadásának csütörtöki írása szerint B. Barnabást az Igazságügyi Megfigyelő és Elmeorvosi Intézetbe szállították a zalaegerszegi büntetés-végrehajtási intézetben tapasztaltak alapján, az intézmény parancsnokának javaslatára. Erről ügyvédje, Slezák József tájékoztatta a lapot.

A védő már a keddi, előzetes letartóztatást elrendelő tárgyaláson indítványozta a férfi megfigyelését, de akkor ezt a nyomozási bíró azzal utasította el, hogy csak szakértői véleményre alapozva lehet az elmeorvosi megfigyelést elrendelni. Az ügyvéd azt is hangsúlyozta, hogy védence öngyilkosságra való hajlamát támasztja alá az emberölés utáni autóbalesete is. B. Barnabás a szombat éjszakai tette után Sármellék és Fenékpuszta között szenvedett balesetet. Fejsérülése miatt innen a keszthelyi, majd vasárnap reggel a zalaegerszegi kórházba szállították.

A lap úgy tudja, a zalaegerszegi kórházból megpróbált megszökni, de a rendőrök gyorsan utolérték, ezt követően pedig már szoros őrizetben tartották, az ágyhoz is odabilincselték. A Zalai Hírlap arról is beszámolt, hogy a pszichiátriai szakvéleményt készítő orvos konfliktusba keveredett a rendőrökkel és a kórház dolgozóival is, de az áldozat két barátnőjének meghallgatása sem volt barátságos hangvételű.

Nothoff Ingrid, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI kérdésére elmondta: a gyilkosság gyanúsítottja még mindig nem tett vallomást, de ez nem befolyásolja a nyomozást. Továbbra is keresik ugyanakkor a gyilkosság – közelebbről meg nem nevezett – eszközét, illetve a 18 éves lány mobiltelefonját.