Előzetes letartóztatásba kerültek a nagykanizsai szórakozóhely gyújtogatói

Előzetes letartóztatásba került csütörtökön az a négy nagykanizsai férfi, aki hétfő este fel akarta gyújtani a város egyik szórakozóhelyét, ketten egy étterem tulajdonosát is megfenyegették – közölte a Zalaegerszegi Törvényszék az MTI érdeklődésére.

A rendőrség korábbi tájékokoztatása szerint a nagykanizsai férfiak hétfő este egy bár bejáratára és lépcsőjére locsoltak benzint, amikor a szórakozóhely tulajdonosa megzavarta őket. Az elkövetők autóval elmenekültek, de a rendőrök alig negyedóra múlva, a bártól néhány száz méterre elfogták őket.

A gyanúsítottak nem ismerték el a bűncselekmény elkövetését, bár autójukban több benzines műanyag palackot is találtak. Az adatgyűjtés során kiderült, hogy a négy férfi közül kettő két nappal korábban egy szintén nagykanizsai vendéglátóhely tulajdonosát is megfenyegette. Neki azt mondták, hogy felgyújtják az éttermét és a kocsiját is, mert egy korábbi nézeteltérés miatt kitiltotta őket az étteremből.

A Zalaegerszegi Járásbíróság elrendelte a 40 éves O. Imre, a 31 éves O. István, a 40 éves S. István és a 20 éves S. Martin István az előzetes letartóztatását. Hárman többször is voltak már büntetve, a harmadrendű gyanúsított büntetlen előéletű, de több büntetőeljárás is folyik ellene.

A végzés indoklásban elhangzott: a gyanúsítottak cselekménye öt és tíz év között terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, de a gyanúsítottak személyi körülményeire és életvitelére tekintettel feltehető a szökésük, elrejtőzésük, továbbá fennáll a bűnismétlés veszélye is.

Az MTI információi szerint egy Nagykanizsán közismert, bűncselekmények miatt hírhedt társaság tagjairól van szó. Egy amerikai luxusautóban ültek, amikor elfogták őket.