Erzsébet tér: behajtás csak söröskocsival

A 2015. évi IV. Kanizsai Sörfesztivál és Fúvószenei Találkozó programjai miatt az alábbi útlezárások, forgalomkorlátozások és forgalmirend-változások várhatók csütörtöktől az Erzsébet tér és környékén.

 PARKOLÁSI TILALOM LESZ ÉRVÉNYBEN

Június 18. (csütörtök) 15:00 – június 21. (vasárnap) 06:00-ig az Erzsébet tér keleti útszakaszán a Fő út és a Rozgonyi utca között.

Június 18. (csütörtök) 18:00 – június 21. (vasárnap) 06:00-ig az Erzsébet tér nyugati útszakaszán a Fő út és a Magyar utca között (Polgármesteri Hivatal és a Bolyai Ált. Iskola előtt), valamint az Erzsébet tér északi oldalán a Rozgonyi út és a Magyar utca között.

Június 19. (péntek) 08:00 – június 19. (péntek) 16:00-ig a városközpontban a fizető parkolók ingyenesen vehetők igénybe!

ÚTLEZÁRÁS LESZ ÉRVÉNYBEN

Június 19. (csütörtök) 18:00 – június 21. (vasárnap) 05:00-ig

– az Erzsébet tér keleti útszakaszán a Fő út és a Rozgonyi utca között,

– az Erzsébet tér déli útszakaszán az Ady E. utca és a Zárda utca között a Fő úton (a Fő út forgalma az Ady utcába terelve a kereszteződésnél; a Zárda utca forgalma Fő úti kereszteződésnél a Király út felé tereljük; a Király út felőli forgalom terelése a Sabján Gy. utcába a kereszteződésnél).

– az Erzsébet tér nyugati útszakaszán a Fő út és az Arany J. út között (Polgármesteri Hivatal –  Bolyai Ált. Iskola előtt),

– az Erzsébet tér északi oldalán a Rozgony utca és a Magyar utca között,

– a Vásár utcában a Báthory utca Erzsébet tér között (forgalom terelése a Báthory utca felé).

Az útlezárások területére a fenti időpontok alatt csak a lakók, a vásárosok – vendéglátósok, a fellépők és a rendezőség tagjai hajthatnak be a rendezők által biztosított behajtási engedéllyel.

FORGALMIREND-VÁLTOZÁS LESZ ÉRVÉNYBEN

Június 18. (csütörtök) 18:00 – június 21. (vasárnap) 05:00-ig a Kinizsi utca forgalmi iránya megváltozik.  Az utcában az egyirányú forgalom megfordul a Rozgonyi utca és az Arany J. utca közötti viszonylaton. Az Arany J. utcában jobbra fordulási tilalom lesz a Kinizsi utca felé, valamint a Kinizsi utcában balra fordulási tilalom az Arany J. utca felé lép érvénybe, valamint a Kinizsi utcában megállási tilalom lesz a Rozgonyi utca felől 50 m-en.

BUSZFORGALOM VÁLTOZÁSA

Június 18. (csütörtök) 18:00 – június 21. (vasárnap) 05:00-ig lezárásra kerül az Erzsébet tér déli útszakaszán az Ady utca és a Zárda utca közötti szakasza. A Dél-zalai autóbusz megállót ezen idő alatt a járatok nem érintik, a Dél-Zalai Áruház elnevezésű buszmegállópár áthelyezésre kerül a Zrínyi utcába, az E.on székház elé.

Lezárásra kerül az Erzsébet tér északi oldala a Rozgonyi utca és a Magyar utca között. A lezárás ideje alatt a 8-as és a 8 Y-os jelzésű helyi járatok Napraforgó tér – Miklósfa viszonylatban módosított útvonalon közlekednek. Nem érintik a Királyi Pál utcai, Vörösmarty utcai és a Rozgonyi utcai sarokmegállóhelyeket. A megállóhelyek, ahol a járatokat igénybe vehetik: Zrínyi utcai ideiglenes megálló, Kalmár utca, Magyar u. 60., Kenyérgyár.