Fákat döntött ki a szerdai viharos szél

Kedden kora este  Orbányosfa és Gyűrűs között  egy tizenöt méter magas akácfa kettétört és teljes útakadályt képezett. A pókaszepetki önkéntes tűzoltók a zalaegerszegi hivatásos kollégáikkal együtt motoros láncfűrésszel szüntették meg a forgalmi akadályt.

Hévízen a Széchenyi úton egy húsz méteres fa dőlt ki, melyet a keszthelyi hivatásos és az alsópáhoki önkéntes tűzoltók távolították el benzinmotoros láncfűrésszel.

Este a Sárhidát Gellénházával összekötő mellékúton egy fa a viharos szélben veszélyesen megdőlt, amelyet a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók kézi erővel távolítottak el.

Nagykanizsán a város külterületén egy vasúti felsővezeték leszakadt, mely egy fának csapódott, ami kigyulladt. A vezeték áramtalanítását a vasúttársaság szakemberei elvégezték, ezt követően a nagykanizsai hivatásos tűzoltók a még izzó részeket eloltották és eltávolították a fát a vezetékről.

Nem sokkal éjfél előtt Keszthelyen a Festetics György utcában egy tizenöt centiméter vastag fa dőlt az útra, fél pályás forgalmi akadályt okozva. A helyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a növényt és szüntették meg a forgalmi akadályt.

(A fotó csak illusztráció, forrása: www.autoszektor.hu )