Mi lesz ma?

Péntek hajnalban mindenhol visszavonta a viharos szél miatti másodfokú riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ugyanakkor az ország nagy részén sok csapadékra figyelmeztetnek.

wbtz20140516_0238Az MTI-hez eljuttatott, péntek éjfélig szóló veszélyjelzés szerint a nap folyamán Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében lehetnek még 70 kilométer/órát meghaladó széllökések. Emiatt ezeken a területeken elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Nyugaton borult marad az ég, a Dunántúlon sokfelé várható eső, másutt szórványosan alakul ki zápor, északkeleten zivatar is lehet. Az északi, északnyugati szelet már csak a Dunántúlon kísérik viharos széllökések, majd napközben fokozatosan ott is mérséklődik a légmozgás, de a nyugati határnál este is lehetnek viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 10 és 16, másutt 15 és 21 fok között alakul. Késő estére 9 és 16 fok közé csökken a hőmérséklet.

A tartósabb és intenzívebb csapadék súlypontja fokozatosan inkább a Dunántúlra helyeződik át. Péntek késő estig még több helyen hullhat 20-40 mm közötti eső. Elsősorban a hegyvidéki területeken, Alpokalja északi részén, de legjobb eséllyel a Bakony térségében 40-50 mm feletti csapadék is hullhat lokálisan.