„Fedezze fel Pannónia kincseit!” – GPS kincskeresés Ljutomertől Nagykanizsáig

Elkészült a Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 támogatta 5 Postakocsi projekt legújabb turisztikai kiadványa. A hiánypótló kiadvány a szlovén-magyar határmenti térség épített és természeti szépségeit mutatja be a GPS kincskeresés formájában- mondta el a mai sajtótájékoztatón Gyarmati-Litter Tímea projekt asszisztens.

littertimi– A 21.századi technikával történő GPS kalandtúra  Ljutomertől, Radencin és Moravske Toplicén keresztül Dobronakon át Nemesnép, Lenti, Szécsisziget, Budafapuszta, Magyarszerdahely, Nagybakónak, Nagykanizsa és természetesen Nagyrécse legszebb pontjaira kalauzolja el a kincskeresőket. A TIC Moravske Toplice a vezető partner Nagyrécse Község Önkormányzatával karöltve állította össze a kiadványokat magyar-szlovén és angol-német nyelven. Egy füzetet a felnőttek és egyet a gyermekek számára készítettünk, ez előbbiben bemutatjuk a keresett nevezetességet, történetét, míg ez utóbbiban játékos kérdésekkel ismertetjük meg a környék történelmével az ifjúságot.

beleDe nem kell megijedni, hogy a kincskeresés közben is tanulni kell, hiszen  a szlovén diákok által a kiadványba készített színes rajzok mankót nyújtanak a megoldáshoz. A füzetben nemcsak a GPS koordinátákat találnak, melyek elvezetnek a kincskereső helyeken felállított táblákhoz, de feltüntettük azt is, hogy a kincset – azaz a természeti vagy épített szépséget – ki, milyen formában, mekkora túrával közelítheti meg. A füzetben megtalálható mind a 6 projektpartner is (Dobronak, Moravske Toplice, Radenci, Kerkaszentkirály, Magyarszerdahely, Nagyrécse) akiknék GPS berendezéseket lehet kölcsönözni.

A nyári szünetben remélhetőleg sokan útra kelnek, akik a kiadványhoz a www.5postakocsi.eu honlapon, illetve a TIC Moravske Toplicén, a Nagyrécsei Turisztikai Termékfejlesztő és Innovációs , illetve a nagykanizsai Tourinform Irodában juthatnak hozzá.

A két kiadvány innen is letölthető:

http://5postakocsi.eu/wp-content/uploads/2014/06/Kocije-Geolov-ODRASLI-szlov%C3%A9n-magyar-FELN%C5%90TT.pdf

http://5postakocsi.eu/wp-content/uploads/2014/06/Kocije-Geolov-OTROCI-szlov%C3%A9n-magyra-GYEREK.pdf