Fegyveres rablókat keres a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság – 2 millió a nyomravezetőnek!

rablóEddig még ismeretlen férfiak, fegyverrel vagy annak utánzatával 2012. november 15-én este 19 óra és 19 óra 12 perc közötti időben bementek a Gyenesdiás, Jókai utca 16. szám alatti házba, és az ott tartózkodó férfit és barátnőjét megkötözték, majd fegyverrel pénzt követeltek tőlük. A sértett a fenyegetés hatására 100. 000 forintot adott át az elkövetőknek.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekménnyel összefüggésben bármilyen információval rendelkezik, hívja a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét a 92/504-316-os telefonszámon, vagy az ingyenesen hívható 06-80/200-492-es telefonszámon vagy a 107-es és a 112-es segélyhívószámon. Bejelentés e-mailben a zalamrfk@zala.police.hu címen tehető.

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a nyomravezetőnek bruttó 2.000.000 forint ( nettó 1. 323. 000 forint) díjat tűzött ki, melyet a sértett ajánlott fel. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.