Jazznap helyett tavaszi jazz hétvége Nagykanizsán

Kanizsán többeket megihletett az UNESCO, illetve Herbie Hancock világhírű jazz-zongorista ötlete, így nálunk április végén – május elején több koncert is kötődik, néha már egy kicsit az egyeztetés hiányát a zsúfoltság érzetét keltve a Nemzetközi Jazz Naphoz. Mindenesetre tény: a kísérletező kedvű középiskolások muzsikájától a profi zenészek koncertjéig terjed a kínálat.

A sort április 30-án délelőtt a Batthyány Gimnázium diákjai, illetve a belőlük verbuválódott BLG Quartett koncertje nyitja, előadásukat a műfajról szóló beszélgetés kíséri.

berkiplakatUgyancsak szerdán – amikor egyébként a Jazznap alkalmából az országban több mint kéttucatnyi helyszínen szól a jazz – a Móricz Zsigmond Művelődési Házban Berki Tamás triója lép fel este fél kilenctől.

Alig fél órával később kezdődik a Tiborcz trió és barátai örömzenélése Cserfőn, a Jazzland-ben.

Május 1. az május 1., no meg idén a ballagás napja, ekkor lesz egy kis szünet.

polomedesAztán május 2-án ugyancsak a Móriczban Gayer Mátyás „iskolatársával” az ugyancsak Grazban tanuló spanyol trombitaművésszel, Pol Omedessel közösen lép fel. (Gayer Mátyás a Nemzetközi Jazznapnak is részese lesz, ugyanis április 30-án a horvátországi Koprovnicán szerepel.)

Bár hivatalosan nem tartozik a Jazznap programjához, de mégis a kanizsai tavaszi jazzünnepet színesíti május 3-án este a Kanizsa Big Band koncertje, melynek vendége ugyancsak Pol Omedes lesz. Ez utóbbi program 18 órakor kezdődik a Plakát Házban.