Felújították három nagykanizsai közintézmény konyháját

Közel 170 millió forint ráfordítással újítják fel öt év alatt Nagykanizsán az óvodák, iskolák és szociális  intézmények konyháit, az első három közintézményi konyha korszerűsítéséről csütörtökön számoltak be.

Vargáné Achátz Zsuzsanna, a városi közintézményekben szolgáltató Pensio Minőségi Közétkeztetés Kft. szakmai igazgatója a Hevesi Sándor Általános Iskola konyháján tartott avatón elmondta: a Sánci utcai óvoda és a központi óvoda konyháinak felújítása mellett a Hevesi iskolában fejezték be eddig a munkát. A három közintézményben összesen 1600 gyermek számára biztosítják az étkezéseket.

Hozzátette, hogy a családi vállalkozásként működő cég az önkormányzattal 2012-ben kötött szerződése alapján öt év alatt a város valamennyi főző-, melegítő- és tálalókonyháját korszerűsíti. Ezek a beruházások, gépek, berendezések a szerződés lejártát követően az önkormányzat tulajdonába kerülnek.

A korszerűsítések során a burkolatok és falfelületek megújítása mellett speciális nagyüzemi technikai eszközöket, zsámolyokat, melegen tartó pultokat, illetve az egyéb konyhagépeket is lecserélték.

Az 1993-ban alakult Pensio Kft. kilenc társaságból álló cégcsoport, amely ma a közétkeztetési piacvezető szereplője. Országszerte közel 450 intézményt lát el, ezer főállású alkalmazottat foglalkoztat, és naponta több mint 100 ezer ember részére biztosít étkezést bölcsődékben, óvodákban, általános iskolákban, idősotthonokban és szociális intézményekben.

Kiemelt figyelmet fordít az egészséges életmód támogatására, Magyarországon elsőként vezette be a reformkonyhát a közétkeztetésben, Budapesten pedig a vállalat elsőként csatlakozott a Minta Menza programhoz is.

Nagykanizsán naponta közel 7 ezer adag ételt készítenek és juttatnak el a közintézményekbe.