Fiatal lányokat bántalmazott – garázdaság a vád

Egy erősen ittas állapotú középkorú férfi 2014. június 07-én este a gellénházai presszóban beszélgetést kezdeményezett egy hatfős, fiatalokból álló baráti társasággal.

Kis idő elteltével minden előzmény nélkül hangnemet váltott, szidalmazta, és provokálni próbálta őket, mire az egyik lány rászólt, hogy hagyja abba. A férfi erre a lány mögé lépett, fejbe verte és megszorította a jobb karját. Ezt látva egy másik lány is próbálta csitítani, eltolni, de a férfi őt is meglökte, amitől hanyatt a földre esett. Ezután a társaság férfi tagjait provokálta, verekedést kezdeményezett, de közben a földre lökött sértett ismét megkísérelte jobb belátásra bírni. Az agresszív férfi ekkor újra megtámadta, arcul ütötte, majd a padon ülő másik sértettet újra fejbe ütötte, a mellette ülő harmadik lányt pedig két kézzel hátulról fojtogatta, lehúzta a padról, majd a felálló sértettet ököllel orrba vágta, és egy másik sértettet is arcul ütött.

A sértettek a bántalmazások következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A cselekmény miatt a Zalaegerszegi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat a terhelt ellen a Zalaegerszegi Járásbíróság előtt.