Pofonok hétvégéje – verekedés Hévízen és Szentpéterúron

Szombaton, a hajnali órákban egy 21 éves keszthelyi férfi és egy 23 éves hévízi testvérpár között hangos szóváltás alakult ki egy hévízi kocsmában, amely végül tettlegességig fajult. A rendelkezésre álló adatok szerint a bárban italozó fiatalember a dulakodás közben a testvérpár egyik tagját nekilökte egy álló lámpának, majd a verekedésbe a másik testvér is bekapcsolódott és egy pohár is eltört. A három embert a többi vendégnek sikerült egy időre lecsillapítania, azonban hamarosan folytatták a verekedést, miközben a keszthelyi férfi fellökte a bárszékeken ülő ikerpárt. Az eset kapcsán – eddig még ismeretlen körülmények között – a 21 éves férfi keze sérült meg. A három férfit a rendőrök elfogták, majd a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket. Mindhárman tagadták a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást N. Dániel keszthelyi, Sz. Szabolcs illetve Sz. Zoltán hévízi lakosok ellen.

Csoportos garázdaság és többrendbeli könnyű testi sértésl a vád a hétvégi szentpéterúri dupla verekedés kapcsán. Itt is szombaton este estek egymásnak, 21 óra körüli időben egy 33 éves férfi és 26 éves barátja a Toldi utcában egy vascsővel többször megütött egy helyi férfit, aki az elsődleges orvosi vélemény szerint nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett. A bántalmazás miatt a sértett magánindítványt terjesztett elő támadói ellen.

Továbbá a gyanú szerint a 33 éves férfi másnap, azaz 2014. augusztus 31-én 15 óra körüli időben megjelent 18, 21 és 42 éves társaival a Táncsics utcában, ahol előzetes szóváltást követően három nőt vertek meg oly módon, hogy egyiket ököllel ütötték, a másiknak a nyakát és a karját szorongatták meg, majd a segítségükre siető asszonyt a hajánál fogva rántották le a földre. Mindhárom bántalmazott nő magánindítvánnyal élt.

A nyomozók a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 33 éves férfit és társait a verekedést követően alig két órán belül elfogták, majd valamennyiüket gyanúsítottként hallgatták ki. A középkorú gyanúsított a terhére rótt előbbi cselekményt elismerte, míg utóbbit tagadta, társai részben ismerték csak el a bűncselekményt.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csoportos garázdaság bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 33 éves B. Sándor szentpéterúri férfi és társai – két férfi és két nő – ellen.