Futballszurkoló ellen emeltek vádat – túl nagy volt a szája

Hivatalos személy elleni erőszak előkészülete miatt emeltek vádat egy zalaegerszegi férfi ellen, aki februárban, egy futballmérkőzés után az intézkedő rendőrök elleni fellépésre buzdította társait – tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

A február 9-én rendezett ZTE-Videoton – a házigazdák által elveszített – labdarúgó-mérkőzésen a hazai és a vendég szurkolók összeverekedtek, ezért a biztonsági szolgálat rendőri segítséget kért. A rendőrök több garázdát elfogtak, őket előállításuk miatt a stadion keleti szektorából a főbejárathoz kísérték.

A főbejárat közelében egy 15-20 tagú csoport tartózkodott. Egy 40 éves zalaegerszegi szurkoló kiabálni kezdett, és arra buzdította társait, hogy az elfogottakat szabadítsák ki a rendőri őrizetből.

A csoport fenyegetően indult meg a rendőrök felé, és csak könnygázspray alkalmazásával tudták megállítani őket. A megtorpanásukat kihasználva a rendőröknek a még ekkor is kiabáló és támadásra bujtogató férfit sikerült kiemelniük a csoportból.

A Zalaegerszegi Nyomozó Ügyészség a garázdaság miatt már korábban pénzbüntetésre ítélt férfi ügyében hivatalos személy elleni erőszak előkészületének vétsége miatt emelt vádat. (a fotó csak illusztráció)