Háztartási gépek nevelőszülőknek

A zalai nevelőszülők áldozatos munkájának segítésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság országos akciója keretén belül háztartási gépeket adtak át ma Zalaegerszegen a Megyeházán.

Vigh László országgyűlési képviselő köszöntője után Joó Aranka a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság osztályvezetője elmondta, hogy a Zala Megyében 90 nevelőszülők gondoz gyermekeket, közülük 24 igényelt háztartási gépeket az országos támogatásból. Országosan személyenként átlagosan 72 000 Ft összegben jutottak háztartási gépekhez a nevelőszülők: hűtőszekrényhez, mosógéphez, mosogatógéphez, porszívóhoz és mikrohullámú sütőhöz.

A helyszínre szállított 1 db mosógépet Gazdag Péterné nagykanizsai nevelőszülő vette át, aki 6 gyermeket nevel, Gotthárdné Jakabfi Piroska Zalaegerszegen él 3 gyermeket nevel, 1 db hűtőszekrényt kapott a helyszínen, valamint Dömötörfy Rozália sormási lakos 3 gyermekével egy mosogatógépet vehetett át a rendezvényen. A többi gép házhozszállítása folyamatosan történik a következő napokban.