Hevesi iskola – 150 millió az új szigetelésre

Nagykanizsa közel 150 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert az iskola energetikai korszerűsítésére. A program keretében az intézmény tető- és hőszigetelése, homlokzata és nyílászárói újultak meg.

A felújítással érintett iskolaépület lapos-teteje és homlokzata meglehetősen rossz, elhasználódott állapotban volt, emiatt merült fel az igény a teljes felületű hő- és vízszigetelésére. A kivitelezés a főépületre, a sportcsarnokra, a konyhára, illetve az ezeket összekötő épületrészekre terjedt ki. A tetőre lépésálló hőszigetelés került, a szélterhelés ellen rögzítve. A homlokzatvakolat, illetve homlokzati hőszigetelés az épülettel egyidős volt, azon jelentős javítás az építés óta nem történt. A felújítás a teljes homlokzati felületet érintette, mely során új, az energetikai követelményeknek megfelelő minőségű és vastagságú hőszigetelést és vakolatot kapott az épület, melynek régi nyílászárói is kiváltásra kerültek korszerű, 3 rétegű üvegezéssel ellátott, UV álló műanyag nyílászáró szerkezetekkel.

A projekt eredményeként az épület energiahatékonysága növekedett, energiafogyasztása csökkent, ezáltal hozzájárul a környezetvédelemhez, valamint az intézmény működési költségeinek csökkentéséhez.