Idén Kanizsára is jut a támogatásból – Hátrányos helyzetű gyermekeket segít az AmCham Alapítvány

amcham_logoMintegy nyolcmillió forintot adományozott az AmCham Alapítvány a hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó intézmények számára hirdetett Mi leszek, ha 25 leszek című pályázaton kiválasztott öt szervezetnek.

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara Alapítványa idén júniusban írta ki pályázatát. A beérkezett pályaműveket pedagógusokból, szociológusokból és alapítványi önkéntesekből álló külső szakértő bizottság bírálta el – közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.

A szakértők javaslata alapján az AmCham Alapítvány Kuratóriuma öt intézményt választott ki támogatásra: a nyíregyházi Down Egyesületet, a debreceni Köz-Pont Ifjúsági Egyesületet, a budapesti Bókay Gyermekklinikát, a nagykanizsai Alapítványt az Autista Gyermekekért, valamint a budapesti Kézzelfogható Alapítványt.

Az ünnepélyes díjátadón egy rendhagyó gyereknap keretében 150 hátrányos helyzetű és sérült gyermek is részt vehetett.

„Huszonöt éve dolgozunk azért, hogy hátrányos helyzetű gyerekeknek, és az őket ellátó intézményeknek segítsünk…A most támogatottak közül Nagykanizsán speciális Lego-játékokat fognak vásárolni autizmussal élő gyerekek fejlesztéséhez” – idézte a közlemény Rajki Zsuzsát, az alapítvány képviselőjét.

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara Alapítványa – az AmCham Hungary-vel együttműködve – 1989 óta folytatja segítségnyújtó tevékenységét. 2004-ben szervezte első önkéntes napját a Fóti Gyermekvárosban. Az évente hagyományosan megszervezett esemény az egyik legnagyobb sikerű, legnagyobb létszámú önkénteseket megmozgató rendezvény. Az AmCham Alapítvány célja a magyarországi önkéntesség népszerűsítése és erősítése is.

Az AmCham tagvállalatok segítségével eddig több mint 85 gyermekintézménynek gyűjtött adományokat, csaknem 330 millió forint értékben.