Ipari park – egyeztetés a „lakókkal”

Fórumot tartott a Vagyongazdálkodási Zrt, Nagykanizsai Ipari Parkban működő vállalkozások képviselőinek. A már második alkalommal megtartott rendezvény célja az volt, hogy a Zrt. vezetése ismertesse az elmúlt egy évben megvalósult fejlesztéseket és megismerje azokat a problémákat, amik a vállalkozások számára megoldásra várnak. Bilicz Csaba az NKVG Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy tavaly ~3,5 hektár területet értékesítettek és kitért a folyamatban lévő beruházásokra, amelyek a DAB Kft, a Hidrofilt Kft és a Zala Truck területén folynak. A közműhálózatról szólva kitért a közvilágítás korszerűsítésére, az ipari park keleti oldalán található kerékpárút létesítésére, a Platanus étteremnél és az Inkubátorháznál átadott közösségi kerékpárrendszer dokkolóira. A 135 hektáros ipari park fejlesztése folyamatos. Nemrég készült el a Vámház utcában létesítendő gyalogosjárda engedélyezési terve.

A vállalkozók-amint az várható volt- szintén a közműfejlesztésekről érdeklődtek. Itt vetődött fel az ipari park dinamikusan fejlődő nyugati oldalán a gyalogjárda létesítésének igénye és a buszközlekedés kiterjesztése erre a területre. Több vállalkozásnál az internet szolgáltatások elérése is problémát okoz. Hangsúlyosan került említésre a Garay út-Petőfi út kereszteződésében egy körforgalom létesítése, amit a megnövekedett nagy forgalom is indokol.

A kérdésekre válaszolva Bilicz Csaba és Mihovics Zoltán az inkubátorház vezetője válaszolt. Az ipari park teljes területét elérő szélessávú optikai hálózat fejlesztéséről elmondták, hogy az a jövőben pályázati pénzből valósulhat meg. A gyalogos közlekedésről szólva elhangzott, hogy a legnagyobb forgalmat mutató területek élveznek prioritást a járdák építéseknél. Ezeken a helyeken szeretnék elérni a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés kiépítését. Az ipari park nyugati oldalán pedig többoldalú tárgyalásra van szükség a buszmegállók, buszöblök kialakítására. A Petőfi út-Garay út kereszteződésében létesítendő körforgalom tervét a Magyar Közút Zrt. tavaly elkészítette, melynek megvalósítása nem a városi büdzsét terheli.  A Vállalkozói fórum végén a Zrt-t képviselők kitértek arra is, hogy a jövőben még hatékonyabban kívánják a vállalkozások működését segíteni. A felmerült problémákról pedig tájékoztatják a város vezetőit is. – olvasható a Zrt közleményében.