Zárt ajtók mögött…

…folyik a jelöltek, jelentkezők meghallgatása. Az előzetes munkaterv szerint a város önkormányzata jövő heti ülésén jó néhány személyi kérdésben hoz – vélhetően zárt ülésen – döntést. Vezetőt választanak a Kanizsai Kulturális Központ és a Thury György Múzeum élére. E két intézmény januártól új szerkezetben működik, a Kiskastély és a Plakátház átkerül a Múzeumhoz, mely egyébként ebben az évben lett ismét a városé, azaz korábban ilyen intézmény működtetésével a város évtizedekig nem foglalkozott.

Az előzetes ütemezés szerint most dől el az is, hogy a következő években ki irányítja a város két nagy cégét, a VIA Kanizsa Zrt-t és a Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt-t mely például az Ipari parkot is működteti. Ugyancsak döntésre vár a hulladéklerakót üzemeltető társaság vezetői tisztsége. Aki ezt a feladatot kapja, annak nem csak a most sürgőssé vált bővítésben kell szerepet vállalnia, de vélhetően egy új depónia helyének kijelölésében is kap majd feladatot. Ha a pályázatok sikeresen végződnek, mindhárom társaság élére 2018 végéig szóló megbízást adhat az önkormányzat.

Még szeptemberben pályázatot írtak ki a Fogyatékkal élők Integrált Intézménye vezetői állására, de időközben kiderült, hogy ennek működtetését 2014 elejétől a várostól átveszi az állam, s az új tulajdonos arra is jogot formál, hogy új vezetőt nevezzen ki. Ezért is kérdéses, hogy ez a kiírás sikeres volt-e?

A korábban meghirdetettek értékelése mellett két új pályázat kiírása is várható. Az elfogadott munkaterv szerint a lejáró vezetői megbízások miatt a Kanizsa TV Kft és a Kanizsa Újság Kft ügyvezetői tisztségét is megpályáztatják.