Itt a hétvége – ne maradj otthon!

A tágabb városkörnyék egyik leglátványosabb területére szervez szombaton családi túrát a Kanizsa Kul-túra Egyesület.

Útvonal: Őrtilos Szentmihályhegy – Zrínyi-Újvár – Asszonyvár – Szentmihályhegy templom – Mura torkolat, a táv 12 km.

A résztvevők a túra során végighaladnak a természetvédelem alatt álló terület turista ösvényén, megismerkednek Zrínyi-Újvár történetével, a templomot is felkeresik. A Szentmihály hegyről fenséges a kilátás Muraközre, a Mura-Dráva találkozására, melyben közelről is gyönyörködhetnek a résztvevők. Indulás: A kanizsai vasútállomásról Őrtilosig 11.15 órakor induló vonattal. Találkozás a vonat indulása előtt 15 perccel 11.00 órakor.

Vonatjegyéről, amit célszerű kellő időben oda- vissza elővételben megvásárolni, mindenki maga gondoskodik. 

Hazaérkezés az Őrtilosról 17.10-kor induló vonattal. Túravezető: Kiss László

tojásAkik nem akarnak kimenni a városból, őket várja a Medgyaszay Házban szombaton délután a HAGYOMÁNYŐRZŐ NÉPI KULTÚRA NAPJA, a városi és városkörnyéki hagyományápoló csoportok találkozója.

Ugyancsak szombaton délután a Móricz Zsigmond Művelődési Házban HÚSVÉTI JÁTSZÓHÁZ – at tartanak. A résztvevők asztali díszeket készíthetnek Kunics Éva virágkötő segítségével.

Vasárnap délután a HSMK-ba várják a gyerekeket. A JÁTSZÓPARK – ban egyedi készítésű, készségfejlesztő, húsvéti hangulatú óriás fajátékok,  a HÚSVÉTVÁRÓ JÁTSZÓHÁZ – ban hímes tojás festés, ajándék és dekoráció készítés ad kellemes időtöltésre lehetőséget. Közreműködnek a Pipitér Óvoda Nagyrác úti tagóvodásai húsvéti népszokások bemutatásával, és Mármarosi Mária tojásfestő népi iparművész.

FONTOS! Főtt vagy kifújt tojást vinni kell!