Ne maradj otthon! – jobbnál jobb kanizsai programok szombaton

barantaBár az időjárás előrejelzés szerint némileg csökken a hőmérséklet, ez sem a Thury Baranta Közösség, sem a Kanizsa Kul-túra Egyesület tagjait és követőiket nem akadályozhatja meg abban, hogy túrával tisztelegjenek Kanizsa vára legendás hírű egykori kapitánya előtt. A barantások szombaton reggel 8 órakor gyülekeznek Thury György feltételezett sírhelyénél, a Magyar utca 80. számú ház előtt, s onnan indulnak gyalogosan, viseletben az orosztonyi Thury-kopjafához.

A természetjárók immár 25. alkalommal rendezik meg Thury György Emléktúrájukat három kategóriában (8,9 km, 21,2 km, 28,2 km), a rajt és a cél helyszíne a gelsei Hét Ördög Vendéglő, indulás 8-9 óra között.

kokszAki nem akar kimenni a városból, de nem idegenkedik egy kis mozgástól, csatlakozzon a KOKSZ – Kanizsai Oldtimer Kerékpárosok Szövetségének délelőtti programjához. A szezonnyitó bringás partin először mutatják be a nyilvánosságnak veterán bringáikat, köztük az igazi ritkaságnak számító velocipédet. A bringások 10-kor találkoznak az Erzsébet téri ivókútnál, szétosztják a csatlakozók között az ingyenes fagyi bónokat, aztán irány Kiskanizsa, illetve a Puncs fagyizó, ahol a bónokat majd be lehet váltani.

vásárcsarnokSokan minden bizonnyal a kiskertekben töltik majd a hétvégét. Ha még nem szerezték be a palántákat, akkor szombaton délelőtt érdemes ellátogatniuk a Vásárcsarnokba, ahol a Vásár(olj) Kanizsán! program újabb rendezvényén a már szokásos étel különlegességek mellett ezúttal a palánták lesznek a középpontban.

tartuffe

 

 

 

Délután színház és tánc programok kínálnak kellemes, tartalmas időtöltést a kanizsai közönsének. A Honvéd Kaszinó Városi Diákszínpad Kanizsán utoljára mutatja be az immár 4 éve színen lévő Moliere: Tartuffe produkciót, mely ez idáig több mint 20 alkalommal nevetette meg a nézőket.

Premier plakát 2014-6

 

 

 

A Premier Táncklub Gálaestje 19 órakor kezdődik a HSMK-ban sok-sok ifjú tehetség közreműködésével. Az estnek vendége is lesz, a zalaegerszegi Gála Társastáncklub színesíti a kanizsaiak produkcióját.

 

karos

 

 

 

 

Végül: ha valaki semmiféle aktivitásra nem hajlandó, csak punnyadni szeretne egy kicsit, annak kiváló lehetőség a karosi fürdő, ahol a hétvégén már nyitva lesz a gyógykert, ahol –ha eleredne az eső – be lehet menekülni a gyógyvizes medencébe.