Január 22. – Gálaműsorok, irodalmi estek, rendhagyó kiállítások Nagykanizsán a magyar Kultúra Napján

A Medgyaszay Házban ma Ortun Czinki festményeiből nyílik kiállítás, majd a városi vegyeskar és a Rozmaring Táncegyüttes ad ünnepi műsort.

konyvtarA Halis István Városi Könyvtárban „függőleges” kiállítás nyílik: a könyvtár szolgáltatásairól szóló információkat a plafontól a földig érő, gördíthető tekercseken szemlélhetik meg és olvashatják el az érdeklődök.

 

 

 

 

 

Kiállítás_meghívó_múzeumA Magyar Plakát Házban mintegy hatvan festményt mutatnak be a Thúry György Múzeum Képzőművészeti Gyűjteményéből. A válogatás közel fele Z. Soós István festőművész alkotása, míg a másik része több mint tíz festőművész munkája. A magyar vidéki táj és élet színei a XX. században című tárlat február végéig lesz látogatható.

 

 

 

A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódó rendezvénysorozat január 23-án, a nagykanizsai kórusok hagyományteremtő találkozójával zárul a dél-zalai városban. A fesztiválra a Nagykanizsai Honvéd Kaszinóért Alapítvány a városban és a környező településeken működő valamennyi amatőr együttest – énekkart, kórust, hölgyklubot, dal- és népdalkört – meghívta, hogy meghallgassák és megismerhessék egymást és végül bemutathassanak egy közös produkciót.