Magyar kultúra napja – öt napon át tartó programsorozat Zalában (MTI)

HimnuszNagykanizsán január 20-án a fafaragó szakkör munkáiból nyílik kiállítás a Honvéd Kaszinóban, a Hevesi Sándor Művelődési Központban pedig január 21-én megkezdődik a Nagy Gáspár versmondó verseny. A közép- és általános iskolások Nagy Gáspár (1949-2007) és Weöres Sándor (1913-1989) műveit adják elő.

Január 22-én a Halis István Városi Könyvtárban kiállítás keretében mutatják be az intézmény szolgáltatásait. A Hevesi Sándor Művelődési Központban a Kanizsa Fotóklub tagjainak alkotásaiból nyílik tárlat, majd helyi előadók és művészeti csoportok adnak ünnepi gálaműsort. Január 24-én a Honvéd Kaszinóba Fa Ede irodalmi estjére invitálják a közönséget.

Zalaegerszegen a Folkish Zenekar koncertjével január 21-én kezdődik el a kultúra napi programsorozat a Deák Ferenc könyvtárban. Az együttes az archív felvételekből válogatott magyar népdalokat különleges hangszerek, izgalmas harmóniák kíséretében szólaltatja meg.

Másnap, a magyar kultúra napján Zalaegerszegi Szalon címmel a városhoz kötődő képzőművész alkotásából nyílik kiállítás a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A Gönczi Galériában január 23-án nyílik meg Porpáczy Zoltán Gasztrogrammok – jelbeszéd étkekben című kiállítása. A zalaegerszegi programsorozat január 24-én a Hevesi Sándor Színházban nyíló sajtófotó-kiállítással zárul. A tárlaton csaknem száz – az elmúlt év közéleti, kulturális és sporteseményeit összefogó – fotót mutatnak be.

Keszthelyen a kultúra napján a Balaton Színház Simándy József termében Pro Cultura Keszthely díjat adnak át és színpadra lép az est vendégművésze, Bencze Ilona.