A Magyar Kultúra Napja rendezvényei Kanizsán

A kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban január 22-én tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát. Ennek emlékére ünnepeljük 1989 óta A magyar kultúra napját. Nagykanizsán az alkalomhoz kötődően szint egész héten e téma köré szerveződnek a programok.

Ma a Fafaragó szakkör munkáiból nyílik kiállítás a Honvéd Kaszinóban.

A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban délután 3-tól a MAMIK Hagyományőrző Dalkör, a Micimackó Óvoda, valamint a Zrínyi-Bolyai és Kőrösi-Péterfy Iskola diákjai adnak műsort.

A Hevesi Sándor Művelődési Központban pedig január 21-én rendezik a Nagy Gáspár versmondó versenyt. A közép- és általános iskolások Nagy Gáspár (1949-2007) és Weöres Sándor (1913-1989) műveit adják elő.

Ugyancsak kedden 16.30 órára a Magyar Kultúra Napja alkalmából nyíló A magyar címer hatása vidékünk népművészetére című kamara kiállítás megnyitójára várja látogatóit a Thúry György Múzeum. A kiállítást Gyanó Szilvia néprajzkutató ajánlja a látogatók figyelmébe.

Január 22-én a Halis István Városi Könyvtárban kiállítás keretében mutatják be az intézmény szolgáltatásait. A Hevesi Sándor Művelődési Központban ugyan ezen a napon a Kanizsa Fotóklub tagjainak alkotásaiból nyílik tárlat Hegyek, völgyek, dombok közt címmel, majd helyi előadók és művészeti csoportok adnak ünnepi gálaműsort.

Január 24-én a Honvéd Kaszinóba Fa Ede irodalmi estjére invitálják a közönséget.