Jobbnál jobb versenyeredmények a BLG-ben

Újabb, még nem publikált versenyeredményekről adunk hírt a Batthyány Lajos Gimnáziumból. Arról már tudósítottunk, hogy Erdős Márton az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen az informatika II. kategóriájában 1. lett. Friss hír, hogy a 17 fő OKTV II. fordulóba jutottból biztosan döntős, így biztos reménykedhet felsőoktatási felvételi pluszpontokban: Erdős Márton (12.D) matematikából, Horváth Lóránt (11.B) és Gál Gábor (12.B) informatika I. kategóriából, Balazsin Balázs (12.D) orosz nyelvből, Novák Eszter (12.A) rajz és vizuális kultúrából. És a versenyfolyam még nem ért véget…!

A Felvidéki Magyar Matematikaversenyen a saját kategóriájában: 2. Csertán András (9.A), Sulán Ádám (9.A), 1. Busa Máté (10.B), 7. Szinyéri Bence (10.B). A 4 Megye Matematikaversenyén jól szerepelt és saját kategóriájában 1. lett Erdős Márton (12.D).

Az idei informatikai programozási versenyek lezárultával kialakult az olimpiai válogatóverseny mezőnye informatikából. Ebbe a szűkített 45 fős keretbe 4 batthyánys diákot is meghívtak: Erdős Mártont (12.D), Busa Mátét (10.B), Csertán Andrást (9.A) és Szinyéri Bencét (10.B).

  A tanulmányi versenyeken kívül fontos a kultúra területe is. Öröm, hogy a Helikoni Ünnepségek (Keszthely, 2016. április 21-23.) minden kategóriájában indul batthyánys diák. Ez 110 fős diákdelegációt jelent!