Taroltak a batthyánys programozók

A Batthyány Lajos Gimnázium a programozás vidéki fellegvára. Ezt a tételmondatot számtalan ténnyel lehet alátámasztani.

Alig egy hete az Országház Kupolacsarnokában tartott ünnepségen Erdős Márton a tavalyi Nemzetközi Informatika Diákolimpián elért ezüstérméért miniszterelnöki ösztöndíjban részesült, a felkészítését végző Erdősné Németh Ágnes tanárnő és az ezt a munkát segítő Erdős Gábor tanár úr pedig dicsérő oklevelet vehetett át Balogh Zoltán miniszter úrtól.

De az élet nem állt meg ezzel, hiszen szombaton a legrangosabb programozó versenyek döntőire került sor Budapesten. Már az sok jót ígért, hogy annyi batthyánys diák jutott be a döntőbe, hogy buszt kellett bérelni a szállításukhoz. De a csapat teljesítményére is büszke lehet Erdősné Németh Ágnes felkészítő tanár. Nem véletlen a csapat szót: ha valaki betéved egy szakkörre, ahol nagyok-kicsik együtt dolgoznak, ösztönözve, segítve egymást, az nem csodálkozik az elért sikereken. A „királykategóriában”, a 11-12. osztályosoknak rendezett OKTV döntőn Erdős Márton megvédte bajnoki címét. A tavalyi évhez hasonlóan idén is a verseny mindhárom fordulójában 100%-os teljesítményt nyújtott, kétséget sem hagyva, hogy továbbra is ő Magyarország legjobb középiskolás programozója.

A Nemes Tihamér Országos Számítástechnikai Verseny programozás kategóriájában a 9-10. osztályosok között az „utánpótlás” igazolta, hogy ők is jó úton járnak. Csertán András első, Busa Máté második helyen végzett, de a többiek teljesítménye is említést érdemel: Szinyéri Bence 7., Jánoki Georgina 27., Pőcze Barnabás 31., Sulan Ádám 51., Pánczél Bálint 70. helyezést ért el. Az 5-8. osztályosok versenyében indulók még csak most kezdtek ismerkedni a programozás rejtelmeivel, így nagyon örvendetes Szirtes Botond 9. és Szente Péter 15. helyezése. De biztosak vagyunk benne, ha követik a „nagy elődöket”, jövőre még előrébb lépnek.

Kanizsai szemmel öröm ránézni az eredménylistákra, amelyeknek első felében a legtöbbször szereplő vidéki város Nagykanizsa!