Jogerősen enyhítették a zalavári testvérgyilkos büntetését

A Pécsi Ítélőtábla tizenháromról tizenegy évre enyhítette szerdán jogerősen annak a férfinak a börtönbüntetését, aki 2012 őszén megölte testvérét Zalaváron.

A nagyapjával élő, évek óta nem dolgozó, rendszeresen italozó testvérpár gyakran veszekedett, előfordult, hogy szóváltásaik tettlegességig fajultak. Egy 2012. szeptember 27-i összetűzés után az egyik férfi hátulról, kapával sújtott fivére fejére, az rövid időn belül belehalt sérüléseibe.

Gyilkosa a holttestet a pajtában rejtette el, majd elásta, a környezetében élőknek pedig azt hazudta, hogy testvére négy idegennel elment otthonról, és azóta nem jött haza.

A bűncselekményre 2013 augusztusában derült fény, amikor a rendőrség a férfit poligráfos vizsgálatnak vetette alá.

A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben korábban eljáró Zalaegerszegi Törvényszék döntését, és a férfit emberölésben találta bűnösnek.

 Az ítélőtábla azért látott lehetőséget a szabadságvesztés időtartamának csökkentésére, mert álláspontja szerint az első fokon eljáró bíróság a büntetés kiszabásakor túlzott jelentőséget tulajdonított a holttest elrejtésével kapcsolatos körülményeknek.