Informatika, internet – ne félj, nem bánt, sőt!

Akármilyen furcsa, a címbeli felszólítás még ma is aktuális, hisz a hazai kis és középvállalkozások még most is jelentős lemaradásban vannak a digitális eszközök használatában európai versenytársaikkal szemben. Pedig ma már a néhány éve még gyakran hangoztatott „Aki nincs ott az interneten, az nincs is!” mondás is meghaladott. Ma már nem elég csak a jelenlét! Aktív internet használat, a digitális világ alkalmazása nélkül egyre nőhet a versenyhátrány. E gondolat hívta életre a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz Digitálisan! projektet, melynek nagykanizsai információs napját csütörtökön tartották a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.

A projekt célja, hogy olyan szemléletformáló tevékenységet végezzen, amelynek eredményeként a kkv-k megszabadulnak az informatikai eszközökkel szembeni fenntartásaiktól, meggyőződhetnek arról, hogy a vállalkozás életében a korszerű eszközök bevezetése a gazdaságosabb működést szolgálja, és ezáltal ledolgozzák a digitalizáció területén lévő hátrányukat, fokozzák versenyképességüket. Továbbá segítséget kapjanak ahhoz, hogy milyen pályázati források bevonásával tudnak elindulni a fejlődés irányába. A gyakorlatban ez olyan fizikai eszközök, szoftverek vagy módszerek meghonosítását jelenti egy cég életében, amelyek kiváltják a hagyományos papíralapú feladatvégzést, vagy a meglévő – korszerűtlenné vált – informatikai megoldások cseréjét eredményezi.

p1460191A Vasemberház Dísztermében tartott rendezvényen dr. Polay József, a helyi kamara elnöke köszöntőjét követően az online marketingről, a felhőalapú alkalmazásokról, szolgáltatások digitalizációjáról hangzottak el előadások. A programot mini kiállítás is kísérte, több kanizsai, az informatikában „utazó” vállalkozás mutatta be az információs nap tematikájához illeszkedő tevékenységét.