Kanizsa Kupa – 20 éves a Magyar Lábtoll-labda Szövetség

A hétvégén a Zsigmondy csarnok adott otthont a lábtoll-labda VB válogató és országos rangsoroló kupasorozat második fordulójának. A csapat és páros kategóriában rendezett tornán 6 egyesület 94 versenyzője vett részt. A megnyitón Fehér János a Magyar Lábtoll-labda Szövetség főtitkára megemlékezett a szervezet 20 évvel ezelőtti megalakulásáról, és köszöntötte azokat a játékosokat, akik az első és mostani versenyen is részt vettek. Ezt követően egy hatalmas tortával lepte meg a mezőnyt, majd elkezdődött a játék.

Kunics Réka - Morvai NoémiA házigazda Zemplén SE játékosai 1 arany, 3 ezüst és 1 bronzérem megszerzésével ünnepelték meg a 20. évfordulót. A Kunics – Morvai páros kupagyőztes lett, míg a – Baloghné Munkácsi Andrea, Kunics Réka, Morvai Noémi, Vlasics Dalma – összetételű női csapat a második helyen végzett. A férfi centercsapat (Farkas Balázs, Huszár Emil, Lukács Benedek, Lukács Márton, Takács Endre),  ezüstérmes, míg a kettes számú egység (Baranyai Benett, Bencsik Martin, Horváth Gergő, Kovács Marcell, Kunics Bence) a negyedik helyen zárt. A Huszár Emil, Lukács Benedek kettős ezüst, a Lukács Márton, Takács Endre alkotta páros bronzérmet szerzett.

A harmadik forduló a Tavaszköszöntő Kupa, április 11-12-én Újszászon lesz, ahol mindhárom kategóriában (csapat- páros- egyéni), megmérkőznek a válogatottságra vágyó versenyzők. Nagykanizsán legközelebb március 27-én, a III-IV. korcsoportú Zala megyei diákolimpián találkoznak az utánpótlás korú diákversenyzők.