Lábtollas idénynyitó kanizsai sikerekkel

Február utolsó hétvégéjén Újszászon kezdődött el a felnőtt évad az EB Válogató és az Országos Rangsoroló Versennyel, amin 6 egyesület 92 játékosa vett részt. Két ranglista győzelmük bizonyítja, hogy jól sikerült a Zemplénesek téli felkészülése. Kunics Réka társaival – Balogh Eszter, Morvai Noémi, Vlasics Dalma – a női csapat és az egyéni kategóriában is az élen végzett. A versenysorozat győztesei alkotják majd a válogatottat, akik október 22-25. közt képviselhetik hazánkat Kisteleken a kontinensviadalon.

A női csapat döntőben magabiztosan győztek a ZSE leányai a szintén zalai Cserszegtomaji SK ellen. Egyéniben szintén zalai döntőnek szurkolhatott a közönség, ahol Kunics Réka Mile Alexandrát előzte meg. A férfiaknál harmadik lett a kanizsai centercsapat, míg negyedik a ZSE kettes számú legénysége. Egyéniben Farkas Balázs révén jutottak bronzéremhez a kanizsaiak.

Az év játékosai

Az év játékosai

A torna keretében kerültek díjazásra az év játékosai, és a 2015. évi ranglista sorozat legjobbjai. Összesen négy kanizsai játékost választott a Magyar Lábtoll-labda Szövetség –  MLTSZ az év legjobbjának. A még ifjúsági korcsoportú Kunics Réka tekintélyes előnnyel végzett az élen a felnőttek közt, Vlasics Dalma és Baranyai Benett az ifjúságiaknál, míg Takács Endre a szeniorok közt lett az év legjobbja.

Ugyancsak díjazták a múlt évi VB válogató és Országos Rangsoroló legjobbjait. Itt Kunics Réka egyéniben és párosban társával Morvai Noémivel került az élre. Mellettük még három 2. és négy 3. helyezést sikerült elérniük a ZSE kiválóságainak.

A rendezvény alatt került megrendezésre az MLTSZ tisztújító közgyűlése, ahol Takács Tamást és Budavölgyi Kálmánt beválasztották a szervezet elnökségébe, Laskiné Spingár Évát a felügyelő bizottságba, míg Takács Endrét a játékvezetői bizottságba.

Az EB válogató kupasorozat március 19-én Nagykanizsán a Zsigmondy csarnokban rendezendő csapat és páros kategóriában folytatódik.