Kanizsa nyugdíjasok – napi önkéntes munka a rászorulókért

Szerdán tartotta évadzáró közös „munkaebédjét” a város legrégebbi és legnagyobb létszámú nyugdíjas közössége a Hevesi Sándor Művelődési Központban Működő Belvárosi Nyugdíjas Klub.

bele2A nyár előtti utolsó találkozó nem csak arra volt kiváló alkalom, hogy felidézzék az elmúlt hónapok közös programjait, a kirándulásokat, ünnepeket, előadásokat, hanem arra is, hogy értékeljék azt a folyamatos jótékonysági munkát, melyet Charity  Shop  –  Adomány  Pont helyi üzletében végeznek, s mely közös tevékenység ma már minta az üzlethálózat másik három településén, Zalaegeszegen, Zalaszentgróton és Nagyatádon is. Ahogy Takács Balázs, a hálózatot üzemeltető Nyugat-Magyarországi Szolgáltató és Kereskedelmi Szociális Kisszövetkezet vezetője elmondta, azzal, hogy a nyugdíjasok napi rendszerességgel végeznek önkéntes munkát az adományokat feldolgozó, értékesítő boltokban, új munkahelyek megteremtésében segítenek. Nekik is köszönhető, hogy ez évtől már 9 megváltozott munkaképességű és 3 közfoglalkoztatott részére tudnak munkahelyet biztosítani. A legtevékenyebb nyugdíjasoknak tegnap oklevéllel ismerték el a közösségért végzett munkát.

beleA „Generációk közötti szolidaritás elmélyítéséért” Jerausek Lászlóné, Sárvári Jenőné, Zsiga Ferencné, Vida Mária, a Rehabilitációs foglalkoztatási program” megvalósításában végzett munkáért Beznicza Józsefné, Horváth József Jánosné, Páll Gergelyné kapott oklevelet.

Charity  Shop  –  Adomány  Pont hálózat működéséről, eredményeiről itt olvashatók további információk: https://www.facebook.com/AdomanyPont