Kanizsai fák és kerítések fekete napja – sok fotóval

Szinte megállás nélkül dolgoznak a tűzoltók, kidőlt fák, beszakadt kerítések, ágtörmelékkel teli utak jelzik, a vihar nem kíméli Kanizsát sem.

beleA vihar a legnagyobb pusztítást a Sétakertben, illetve az olajos lakótelepen végezte. A Sétakert keleti felén, a strand kerítése mellett, egymástól alig 30 méterre két hatalmas vadgesztenyefa dőlt ki. Az egyik gyökerestől kifordult s bedőlt a strand területére, átszakítva a kerítést is. A másik vadgesztenye törzse szabályosan kettétört a viharban. A Sétakertben másutt is rengeteg a letört át, azért „bejáratait” figyelmeztető szalagokkal lezárták a gyalogos forgalom elől. Ugyancsak egymástól alig pár méterre, az út két oldalán két platánfa is kidőlt a Vécsey utcában, itt is leginkább a kerítések látták kárát a viharnak.

Elvitte a szél a kerítését egy Király utcai építőanyag telepnek is, a Vár úton pedig egy hársfát tépázott meg erősen.

bele2A rengeteg lehulló ágat a Park Kft munkatársai folyamatosan gyűjtik, kora délelőttig 4-5 alkalommal teltek meg a traktorok pótkocsijai. De ma az időjárás sajnos hatékonyabb, mint a gallygyűjtők, az utcákon, parkokban szinte mindenütt letört ágakat látni.

A gyűjtést végzők riasztották a tűzoltókat a Deák térre is, ahol éppen az Axenti ház (volt IKI) előtti fa korábban letört ágait szedték össze, amikor egy nagy reccsenéssel „megindult” a fa addig épen maradt fele is az épület felé. A fát végül ki kellett vágni, ezt a feladatot is a tűzoltók végezték el.

bele3Nem sokkal 11 óra után Kiskanizsa határában, a Március 15. tér mögött fenyő dőlt az elektromos vezetékre, emiatt a városrész több mint 100 fogyasztójánál órákig – kb. délután 3 óráig – nem volt áram.

 

Az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint Zalára holnapra is a narancssárga riasztás az érvényes, azaz még pénteken is erős szélre és sok csapadékra kell számítani.

no images were found