Kanizsai közbeszerzések – miért nincs tájékoztatás?

Ember legyen a talpán, aki kiigazodik a kanizsai közbeszerzéses beruházások háza táján!

Az önkormányzat hivatalos weboldala csak titokzatos meghívókat tesz közzé a témákkal foglalkozó Közbeszerzési Bizottság soros ülésiről (ezek minden esetben zártak), de soha, sehol nincs információ arról, hogy mit és miért döntöttek. A tájékoztatás teljes hiánya miatt a laikus olvasó csak találgat.

Lássunk néhány példát. Biztosan sokan emlékeznek még, hogy több mint egy éve milyen csoda kerékpárkölcsönzős hálózatot ígértek a városnak. De a tényleges megvalósítás még sehol nem tart. Papír, előterjesztés persze van már bőven. A kölcsönözhető bringák ügyében tavaly október óta több anyag is született, s mai ülésén is foglalkozik vele a Közbeszerzési Bizottság, talán ma már eredménnyel.

Ugyancsak ma, de már nem először téma lesz a ravatalozó felújítása is. Két előterjesztés is ezzel foglalkozik. Az egyikben megindítják a közbeszerzési eljárást, a másikban már eredményt is hirdetnek. Ugye értik?

A legnagyobb kérdőjelek a belvárosi rekonstrukció közel egy milliárdos projektje körül vannak. A Bizottság a honlap szerint január 26-án foglalkozott utoljára a témával, majd március 13-án jelent meg a hivatalos felhívás a Közbeszerzési Értesítőben.

A pályázatok beadási határideje 2015. április 1. volt.

Azóta néma csönd.

Miközben az év végéig be is kellene fejeződnie a munkálatoknak.

Valami gond van? Mi lehet a baj? Ha gond van, velünk, kanizsaiakkal erről miért nem beszélnek? Mit titkolnak előlünk és miért? Kinek jó az, ha a titkolózás, hallgatás miatt csak jobbára gonoszkodó pletykák terjednek a városban? Miért csak a sikerekről tartanak tájékoztatókat, a problémákról miért nem beszélnek velünk?