Kanizsai kultúra – tartalmas hét elé nézünk

Mácsai2Két Kossuth-díjast láthat, hallhat hétfőn este a nagykanizsai közönség. Mácsai Pál néhány napja, Dés László 2007-től birtokosa a díjnak. Közösen jegyzik a Nem tudhatom… Radnóti és korunk című, a költő halálának 70. évfordulójára készült műsort, mely 19 órakor kezdődik a HSMK-ban. Közreműködnek még: Fullajtár Andrea, Dés András, a fiatal zenészgeneráció legelismertebb ütőhangszeres művésze és Lukács Miklós, kimagasló tehetségű cimbalomművész.Lászlo Dés - o-töne 2011

Különleges műsor két kiváló színésztől és három fantasztikus muzsikustól. Nem hagyományos értelemben vett irodalmi estről van szó. Vers, próza és zene egyedi párbeszéde, a művészeti ágak átjárhatósága, a művészek egyedi produkciói teszik az előadást különlegessé.

Az írásokból válogatott Ferencz Győző Magyarország legismertebb Radnóti szakértője. Dramaturg és rendező: Dés László.

 

 

 

fejtokonyvÁtéltem egy évszázadot címmel megjelent a 20. század egyik meghatározó gondolatformálójával, a 99 évet élt Fejtő Ferenccel készült utolsó, eddig kiadatlan interjúkat összefoglaló életregény. A nagykanizsai születésű polihisztorról szóló kötet egy izgalmas életút, a forrongó 20. század és a mai magyar közélet egymásba fonódó krónikája. A könyvről és főszereplőjéről a szerző Földes Anita és dr. Kovács Loránt, a Fejtő Ferenc Alapítvány kuratóriumának elnöke beszélget március 25-én, kedden 16.30-tól a Thúry György Múzeumban.

 

 

 

Csütörtökön este, a Tavaszi Fesztivál keretében világsztárok a HSMK színpadán!

voces8Voces8 Énekegyüttes Nagy-Britannia világhírű és sok évszázados vokális hagyományainak egyik legszínvonalasabb képviselője és őrzője. Férfi tagjai a legendás Westminster Apátság kórusában kezdték énekesi pályájukat. Műsorukban reneszánsz madrigálok, motetták, romantikus kórusművek, népszerű feldolgozások váltogatják egymást. A Grammy-díjas együttes első magyarországi turnéja minden bizonnyal életre szóló zenei élményt nyújt majd Nagykanizsa közönségének is. A koncert március 27-én 19 órakor kezdődik.

 

Shakespeare Szentivánéji álom című vígjátéka harmadik éve szerepel a Honvéd Kaszinó Színjátszó Körének repertoárján. Akik még nem látták, ezek a héten pénteken este nézhetik meg a Nikolics Zsanna és Lengyák István rendezte produkciót.

 

thry logoSzombaton este tartják az idei Tavaszi Fesztivál záró rendezvényét a Medgyaszay Háznál, Házban. A Nagy Thúry György tiszteletére a ház előtti téren rakott „Télbúcsúztató és Tavaszköszöntő Szertűz” után 20 órakor koncert kezdődik, melyen fellép: FankaDeli, Varga B. Tamás, Kátai Zoltán, Regős Sziránszki József, Csepin Péter. A programot a Thúry Baranta Közösséggel közösen rendezi a Kanizsai Kultúrális Központ.