A kanizsai önkormányzat felhívása az árvíz utáni teendőkről

Tisztelt Nagykanizsai Polgárok!

Az elmúlt hónapban lehullott nagy mennyiségű csapadék következtében a Principális-csatornában és a környezetében lévő talajban kritikus mértékben megnövekedett a vízmennyiség, aminek következtében jelenleg is belvízi védekezés zajlik a területen. Három nagy teljesítményű szivattyúval a Pivári utca felől folyamatosan történik a belvíz átemelése a csatornába. A munkálatokat nehezíti, hogy a csatornában lévő víz állása jelenleg is magas, és csak lassan apad, emiatt korlátozott mértékben képes a belvíz elvezetésére. A Megyei Védelmi Bizottság felkérte a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szakembereit, hogy a mederben felgyülemlett uszadéktorlaszt a Nagykanizsa alatti szakaszokról távolítsák el.

Az előzetes igények felmérése érdekében arra kérjük az érintett tulajdonosokat, hogy ha szükségük lenne rá, jelezzék igényüket a belvízi helyzet utáni fertőtlenítésre. A munkálatokat az önkormányzat szervezi, és a költségeket is magára vállalja.

Az igények bejelentésére a VIA Kanizsa Zrt. központi üzenetrögzítős, ingyenesen hívható számán van lehetőség: +36 80 201 270

 

Köszönettel,

Cseresnyés Péter

polgármester