Katasztrófavédelmi ifjúsági verseny Nagykanizsán

A Cserháti Sándor Szakközépiskola sportpályáján adtak számot tudásukról és vetélkedtek a továbbjutásért a helyi általános- és középiskolás csapatok.

bele1A Nagykanizsai Katasztrófavédelmi Kirendeltség által szervezett ifjúsági versenyen 3 általános iskolás és 3 középiskolás csapat vett részt. A gyerekek elméletben és gyakorlatban, játékos feladatok formájában mutatták meg, hogy ki az ügyesebb, a felkészültebb. A megoldandó feladatok között buzgárelfogó medence építése, elsősegélynyújtás, túlélőcsomag összeállítása, tűzoltás puttonyfecskendővel, szelektív hulladékgyűjtés, valamint kerékpáros ügyességi verseny szerepelt.

bele2A szoros versenyben az általános iskolások között az első helyet szerezte meg és ezzel továbbjutott a Péterfy Sándor Általános Iskola csapata, míg a középiskolás kategóriában a dobogó legfelső fokára a Cserháti Sándor Szakközépiskola diákjai állhattak. Ez a két csapat jutott a felmenő rendszerű, országos katasztrófavédelmi verseny megyei döntőjébe, melyet április 24-én tartanak Zalaegerszegen, a Dísz téren.

no images were found