Több avartűz + egy baleset

Szombaton délben Zalaegerszeg, a Hosszú Jánka hegyen mintegy 25 méter hosszan bokorsor égett. A tűz veszélyeztetett egy telefonoszlopot is. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók egy vízsugár segítségével eloltották a tüzet és megakadályozták az oszlop teljes megsemmisülését.

Délután Pölöskére riasztották az egerszegi tűzoltókat, ott a Dózsa György utca végén megközelítőleg fél hektáron száraz aljnövényzet és nádas égett. A tűzoltók kéziszerszámok segítségével rövid idő alatt megakadályozták a lángok továbbterjedését. Személyi sérülés nem történt.

A keszthelyi tűzoltóknak 16 óra után nem sokkal Karmacson volt dolguk. Az Öreghegyen száraz avar kapott lángra, kéziszerszámokkal eloltották a tüzet.

Kora este Nagykanizsán, az Iskola utca közelében mintegy 500 méteren a vasútparton száraz aljnövényzet égett. A Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság kettő gépjárművel vonult a helyszínre és kettő vízsugár segítségével oltották el a tüzet.

Balesethez is vonulniuk kellett szombaton a katasztrófavédelmiseknek. Zalaszántó külterületén egy személygépjármű az egyik kanyarban felborult és a feje tetején állt meg. A keszthelyi hivatásos tűzoltók a gépjárművet áramtalanították, majd félrevontatták, megszűntetve a forgalmi akadályt.  A balesetben egy személy sérült meg, akit a mentők kórházba szállítottak.