Volt kedden este dolguk a tűzoltóknak…

Nagykanizsán 5 óra után a kisbagolai úton kettő egymástól 30 méter távolságra lévő ötven négyzetméteres fa szerkezetű épület égett. A helyszínre a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonult. A tüzet két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tűzoltók.

Nem sokkal később Zalaapátiból érkezett riasztás: A Kossuth Lajos utcában egy családi ház kéményében lerakódott korom égett. A helyszínre a keszthelyi hivatásos tűzoltók és az igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálata vonult. A tűzoltók a tűzveszély megakadályozása érdekében az izzó kormot a kéményből eltávolították. A kémény tisztítása és a további biztonságos használat vizsgálatának érdekében a tűzoltók a kéményseprőipari közszolgáltató szakemberét a helyszínre rendelték.

Nem telt el egy óra, amikor ismét a keszthelyi tűzoldóknak akadt tennivalójuk: A Lőtéri utca végén kis területen szemét égett, amelyet a keszthelyi hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltottak el.