Kinevezett vezetők a kulturális intézmények élén

Az önkormányzat kedden este soron kívüli ülésen döntött a kanizsai kulturális intézmények vezetőinek kinevezéséről. A frissen kinevezett vezetők:

Mikola Mária

Mikola Mária

Kanizsai Kulturális Központ – Mikola Mária

Mikola Mária 1986-ban került a Hevesi Sándor Művelődési Központba. Népművelő- magyar nyelv és irodalom szakos diplomáját a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán szerezte, ezt egészítette ki később felsőfokú Kulturális menedzser képesítéssel. Rendelkezik a Nemzeti Művelődési Intézet által indított Közművelődési intézményvezetői továbbképzésen tanúsítványával is. Németül és angolul társalgási szinten beszél. 2006-ban lett a Hevesi Művelődési Központ igazgatóhelyettese, majd 2008-tól a Kanizsai Kulturális Központ létrejöttét követően a székhely intézmény (HSMK) munkáját irányította. 2014-január 1-jétől volt megbízott igazgató a KKK élén. Oktatott a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán.

 

Czupi Gyula

Czupi Gyula

Halis István Városi Könyvtár – Czupi Gyula

Czupi Gyula Nován született. Magyar-történelem szakos diplomáját a József Attila Tudományi Egyetemen szerezte, ehhez jött még az ELTE könyvtáros diplomája.

Tanított a Cserhéti Szakközépiskolában, majd 1986-ban került át a Városi könyvtárba, ahol 1998-ig volt módszertani csoportvezető. 1999 január 1-.jétől irányítja a könyvtárban folyó munkát. Volt könyvtár szakos hallgatók államvizsgájának vizsgaelnöke Baján és Kaposváron, dolgozott könyvtári szakértőként és szakfelügyelőként is, és egy ciklusban betöltötte a magyar Könyvtárosok Egyesülete Zala Megyei Szervezet elnöki megbízatását is. Negyedik vezetői ciklusát kezdi most a Könyvtár élén. Pályázata Célok és elvek fejezetében így fogalmaz: „A 2001-ben Halis István nevét felvett intézmény új könyvtári ideál megvalósítását tűzte ki célul: ennek legfontosabb eleme a rendelkezésre bocsátás. Mindent, ami a könyvtár található, és mindent, amit el tudunk érni más, távoli szolgáltatóktól – a könyvtárhasználó igényének megfelelően – rendelkezésre bocsátjuk.”

 

Száraz Csilla

Száraz Csilla

Thúry György Múzeum – Száraz Csilla

Száraz Csilla Kecskeméten született. Történelem szakos középiskolai tanár és régész diplomáját a szegedi József Attila Tudományegyetemen szerezte. Két évet a Józsa András Múzeumban dolgozott Nyíregyházán. 2000-től a zalaegerszegi Göcsej Múzeumban régész- múzeológus, 2006-tól a kanizsai Thúry György munkatársa, majd vezetője. Kutatási területe a késő bronzkor, a kora vaskor Zala megyében és a nyugat-Dunántúlon. Publikációi közül a 2011-ben a Honismereti Füzetek sorozatban megjelent Vár és város. Kanizsa török kori története az utóbbi évek régészeti ásatásai tükrében című munka kapcsolódik szorosabban Nagykanizsához. A 2013-ban a Zalai Múzeumi Igazgatóságból kivált, önállóvá lett Thúry György Múzeum első igazgatója.