Még nem lesz kinevezett vezető a Kanizsai Kulturális Központ élén

Az már valószínű, hisz ez a javaslat kerül a testület elé, hogy csütörtökön nem tudnak öt évre vezetőt választani a képviselők a Kanizsai Kulturális Központ élére. Maximum féléves megbízást adnak majd, de hogy kinek, az ma még kérdéses. Lehet, hogy a jelenlegi vezetőt, Farkas Tibort bízzák meg, de az is lehet, hogy Kovácsné Mikola Mária lesz az átmeneti időszakban a Központ munkájának irányítója.

A bizonytalanság hátterében egy furcsa helyzet áll. Az időben meghirdetett vezetői pályázatra mindössze egy jelentkező volt, a jelenlegi vezető Farkas Tibor. De ő pályázatát hiányosan adta be. Hiányzott dossziéjából annak igazolása, hogy már rendelkezik öt éves szakmai gyakorlattal. Ezen igazolás hiányában pályázata jogszerűen formailag érvénytelen. S ez még akkor is igaz, ha ezt az a testület, vagy annak utóda mondja ki, mely annak idején őt megbízta az intézmény vezetésével, s akik, illetve erre illetékes meghatalmazottjuk – ha ezt Farkas Tibor kéri – igazolta volna a gyakorlat meglétét. De ő valamiért ezt az igazolást nem kérte. Tehát a testület, mint kinevező, hiába TUDJA, hogy Farkas Tibornak megvan a szükséges gyakorlata (hisz ők nevezték ki), hivatalosan nem tekinthet el annak az igazolásnak a bemutatásától, amit egyébként ő, illetve ezzel megbízott vezetője, munkatársa állított volna ki. Faramuci helyzet.

A lényeg a végeredmény: ha minden a most ismert előterjesztés szerint zajlik,  csütörtökön csak féléves megbízást ad az önkormányzat s mellette újból meghirdetik a Kanizsai Kulturális Központ vezetői állását.