Személyi döntések a képviselők előtt

Czupi Gyula

Czupi Gyula

Soron kívüli ülésen hoz a város kulturális élete szempontjából fontos személyi ügyekben döntéseket kedden a képviselők testülete.

A legegyszerűbb a képlet a Halis István Városi Könyvtár estében, ahol igazából csak az a kérdés, hogy kap e még öt évet igazgatói munkája folytatására Czupi Gyula. Egyedüliként indult a pályázaton, illetve egy vetélytársa lett volna, de ő időközben visszavonta ajánlatát. A terveit megítélő szakmai bizottság mellette foglalt állást, s meglepő lenne, ha nem így tennének a képviselők is.

 

 

 

 

 

Mikola Mária és Farkas Tibor

Mikola Mária és Farkas Tibor

A Kanizsai Kulturális Központ esetében érdekesebb a helyzet, hisz itt már megismételt kiírásról van szó. Ismét pályázott az előző igazgató Farkas Tibor, akinek pályamunkája korábban érvénytelen volt. Mellette a jelenlegi megbízott vezető, Mikola Mária is úgy döntött, hogy kísérletet tesz az igazgatói szék elnyerésére.

 

 

 

Miután az előző két személyi kérdést nyílt ülésen tárgyalják,  kívülálló számára egy kicsit furcsa, hogy a Thúry György Múzeum igazgatói pályázatával zárt ülésen foglalkozik az önkormányzat.