A Kunics testvérek nagy napja

Kunics Réka és BenceKunics Réka és Bence összesen 4 bajnoki címet szerzett a lábtoll-labda IFI Ob-n.

Október 25-én, a hagyományoknak megfelelően újra Nagykanizsa adott otthont az immár 18. Ifjúsági Országos Bajnokságnak. A Zsigmondy csarnokban tartott tornán 7 egyesület 72 versenyzője nevezett csapat és egyéni kategóriában. A Zemplén SE gárdája mind a négy versenyszámban címvédőként  indult, igaz az összeállítás a múlt évihez képest változott, mivel Lukács Márton már a felnőtt csapatot erősíti.

Az Ob a csapat versenyszámmal indult, ahol mindkét kanizsai egység a főtábla élén kezdett.

A fiúk Baranyai Benett és Bencsik Martin, Kunics Bence vezérletével két újszászi csapat legyőzése után végül Pusztaszer hármasával kerültek szembe. Nagy csatában 2:1 arányban nyerték a mérkőzést, megvédve bajnoki címüket.

Női csapatA Zemplénes lányok Balogh Eszter, Kunics Réka, Morvai Noémi, Tukszár Zsófia, Vlasics Dalma egy-egy újszászi és szepetneki hármason túljutva kerültek a fináléba, ahol sima 2:0-ra verték Újszász Barta csapatát, és címvédésben csatlakoztak a fiúkhoz. A cserszegtomaji lányokat (Horváth Vivien, Pál Dorina, Udvari Boglárka), az elődöntőben a későbbi ezüstérmes újszásziak fosztották meg a továbbjutástól, így bronzéremmel zárták a versenyt.

Egyéniben Kunics Bence az alsó tábla közepén kezdett és újszászi, szepetneki és pusztaszeri ellenfeleket legyőzve jutott a fináléba, ahol 2:0 arányban bizonyult jobbnak az újszászi Kanalas Renátónál. Kiemelkedő eredménynek számít a szepetneki Horváth Gergő 5. helyezése.

Kunics Réka a főtábla éléről 2-2 cserszegtomaji és újszászi ellenfelén túljutva került a döntőbe, ahol az újszásziak favoritja Ézsiás Fanni várta. Győzelméhez nem fért kétség, 2:0 arányban nyerte a mérkőzést megszerezve 2. bajnoki címét. A dobogó harmadik fokán végzett a cserszegtomaji Udvari Boglárka és a Zemplénes Vlasics Dalma.

A Kunics testvérek társaik segítségével az IFI Ob, minden aranyérmét Nagykanizsán tartották. Örvendetes a jövőre nézve, hogy Réka serdülő korcsoportúként nyert egy korcsoporttal feljebb az ifik közt, míg Bencének még egy alkalma lesz a címvédésre.

Legközelebb, november 8-án, Nyárlőrincen találkoznak a lábtollasok az utánpótláskorú játékosok részére szervezett Tini Kupán. A felnőtteket szintén várja még egy torna, a csapat és egyéni Ob, aminek Újszász ad otthont.