Leánykollégium – új funkciók

A jövő talán új, élettel teli korszakot hoz a volt kollégium épületének történetében. Néhány éve, amikor határon túli munkavállalók laktak itt, új nyílászárókat kapott a négyszintes ház, de a munka fogytával eltűntek a vendégmunkások is.

beleA jövőbeni lehetséges hasznosítási módok közül a legnagyobb léptékű, de ma még a legbizonytalanabb a Szociális Foglalkoztató ide telepítése. A csökkent munkaképességűek foglalkoztatására specializálódott, városi tulajdonú társaság fejlesztésére és költöztetésére még júliusban nyújtott be pályázatot az önkormányzat. Az terv szerint jövő év második felétől a földszint mellett további két emelten összesen 1500 négyzetméternyi helyet hasznosítana itt a társaság.

A volt ebédlőben már a közeli napokban megkezdődik az átalakítás. Itt lesz a Botos András Ökölvívó Akadémia 2 ringes edzőterme a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségekkel együtt. A Kanizsa Boksz Klub a Magyar Ökölvívó Szövetség négy kiemelt támogatással bíró utánpótlás nevelő bázisa egyikeként komoly szakmai és anyagi támogatást nyert el, ehhez és ebből indul a fejlesztés, majd kora tavasszal már a szakmai munka.

Ugyancsak egy elnyert pályázat az alapja a KULCS Egyesület lakótelepi programjának, melynek itt lesz a központi bázisa. A Miénk itt a tér – Lakóközösség programok kezdeményezésének támogatása Nagykanizsán című pályamunka a következő 14 hónapban heti rendszerességgel szervez majd programokat a keleti városrész lakói mindennapi gondjainak enyhítésére. Ezek koordinálása folyik majd a volt kollégiumban kialakított LISZI-ben, azaz a Lakóközösségi Információs és Szolgáltató Irodában.