Szociális Foglalkoztató – indulhat az új telephely kialakítása

Az „Autistákért Nagykanizsán” című projekt megvalósítása 2014. április 1-én elkezdődött és 2015. szeptember 30-ig befejeződik. A támogatás segítségével a Nagykanizsai Szociális Foglalkoztató Nonprofit Kft. számára új telephelyet alakítanak ki a Petőfi u. 5. sz. alatti volt kollégium épületében, melynek következtében 17 fő számára jön létre új munkahely – olvasható az Önkormányzat közleményében.

A kiviteli terv a műszaki szakmai vezető felügyeletével 2014 novemberében készült el, mely alapján a közbeszerzési eljárás kiírásra kerülhetett. Az első fordulóra beérkezett árajánlatok meghaladták a rendelkezésre álló forrást, ezért az eredménytelen lett. A második közbeszerzési eljárás eredményeként kiválasztott Gejzír-Kanizsa Kft-vel a vállalkozási szerződést április 14-én írták alá.

Az építési beruházás a volt leánykollégium földszintjét, illetve az 1. és 2. emeletet érinti. Az új telephely alapterületében (2318 négyzetméter) végleges megoldást jelent a Foglalkoztató számára, s a foglalkoztatotti kör speciális igényeinek megfelelően kerül átalakításra, felújításra. A projekt keretében elvégzik az érintett épületrész teljes fizikai és infokommunikációs akadálymentesítését, a munkatevékenységeknek és a jelenlegi törvényi előírásoknak megfelelő munkatermek és új elektromos hálózat kiépítését, melyek a munkagépek működtetésének és a biztonságos munkavégzés elengedhetetlen feltételei.

A projekt a kivitelezés megvalósulását követően a záró konferenciával fejeződik be 2015. szeptember 30-án.