Legyél Te is – legalább egy éjszakára – kőkorszaki szaki!

meghívó_jav_1Az idei Múzeumok éjszakáján különleges, a fantáziát megmozgató programmal várja az érdeklődőket a Thúry György Múzeum. Az emberiség őskorába vezetik a látogatókat.

Június 20-án, szombaton 17 órakor, a program nyitányaként kerül sor a Múzeum udvarán az első mamut elejtésére. Ezt követően Kincskereső Kalandtúra indul az állandó kiállításban és a múzeum udvarán. 18 órakor kezdődik Alexander Horsch ősi hangszereken bemutatandó koncertje a Múzeum udvarán felállított színpadon, közben fellépnek az Eraklin Táncklub tagjai.

Fél kilenckor nyílik az Egyszer volt…az ősember című időszaki kiállítás, melyet az őskor kutatásában jeleskedő hazai múzeumok, intézetek anyagából állítottak össze.

Az igazi éjszakai mulatság ezt követően kezdődik Frédi és Béni – Irma és Vilma jelmezes divatbemutatójával, majd a Marcato Ütőegyüttes lép fel. 23 órakor Szentiván éji tábortűz, majd még éjfél előtt egy kis éjszakai vadászat szerepel a programban.

A Thúry György Múzeumban zajló programmal párhuzamosan a Kiskastély udvarán az Eraklin Táncklub tagjai tartanak az ott látható „180 év Társastánc Nagykanizsán” című kiállításon tárlatvezetést, de emellett itt lesz tánctanítás, és táncruhás fényképezkedés is. Éjfélkor tűzugrás zárja a Múzeumok éjszakáját.