Szóda-történelem és fröccsfelismerő verseny a kanizsai Múzeumok éjszakáján

A szódavíz történetéről nyíló időszaki kiállítással, a kicsiknek málnából, a felnőtteknek borból készült fröccsökkel, illetve az éj műtárgyával várja egyebek mellett a látogatókat a Múzeumok éjszakáján, június 21-én a nagykanizsai Thúry György Múzeum.

Miután az est első felében általában a gyerekek vannak többségben, a szombati nagykanizsai rendezvényt szódakék lufik eregetésével indítják majd a nagykanizsai Erzsébet téren – mondta el keddi sajtótájékoztatóján Száraz Csilla, a múzeum igazgatója.

A Nagykanizsán sorrendben kilencedik múzeumi éjszakán hagyományosan kincskereső kalandtúrával, játékos foglalkoztató programokkal, illetve gyermekkoncerttel és táncbemutatóval várják a legkisebbeket.

02_muzej    A szódavíz klasszikus korát, a 19. és 20. század fordulóját megidéző programok sorában fröccs- és szódatörténeti totót tölthetnek ki és fröccsfelismerő versenyen mérkőzhetnek meg a felnőttek, akik a közeli Förhénci-hegy borait is megkóstolhatják.

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum időszaki kiállításaként nyílik meg A szódavíz, egy magyar kultuszital című tárlat, amelyen a nagykanizsai szódásokhoz kötődő tárgyi emlékek és dokumentumok is helyet kapnak.

Most először az Éj műtárgyát, a csak ezen az éjszakán látható értékes darabot is a közönség elé tárják a múzeumban, de az még titok, hogy a több mint száz éves nagykanizsai gyűjteményből mit állítanak ki a múzeumban.

A szombati éjszakában a Honvéd Kaszinó diákszínpada bohózatokat és kabarétréfákat mutat be, koncertet ad a Kanizsa Big Band, majd Szent Iván-éji tűzshow-val kedveskednek a látogatóknak – jelezte a nagykanizsai múzeum igazgatója.