Ma soros önkormányzati ülés – előtérben a személyi kérdések

A testület ma beemeli a jóhírnévhez, becsülethez fűződő jogokat a település nevének használatáról szóló korábbi rendeletébe (erről szóló írásunk itt: http://www.8800.hu/szolj-hozza/kitol-kell-egy-napig-vedeni-varos-nevet/) és megtárgyalja a mezőőri szolgálat létrehozásáról szóló javaslatot is. Eszerint első körben két mezőőr kezdené meg szolgálatát a Szentgyörgyvári hegyen illetve Mórichelyen. Az érintett területen birtokkal rendelkezőknek évente és négyzetméterenként 1,5  forint járulékot kellene hozzájárulásként fizetniük.

Ma várhatóan utolsó felvonásához érkezik a Deák téri „Petőfi szobor” áttelepítésének ügye.

A képviselők vélhetően elfogadják a Balatonmáriai Gyermek- és Ifjúsági Tábor és a Csónakázó tónál lévő Napközis tábor idei működtetésére tett javaslatot.

Ami pedig a személyi döntéseket illeti: mivel a korábbiak szerint elképzelt összevonás jogi akadályba ütközik, ismét meghosszabbítják fél évvel a Kanizsa Hetilap és a Városi Televízió vezetőinek megbízatását, megpróbálnak vezetőt kinevezni az oktatási intézmények működtetését a jövőben végző GESZ élére, illetve döntenek arról is, hogy a jövőben kinek az irányítása alatt működjék a VIA Kanizsa ZRT és a vagyongazdálkodási ZRT. A jelenlegi, korábbi vezetőknek, miután tavayl évvégén lejárt az ötéves mandátumok, most csak hat hónapos megbízásuk van, mely a hónap végén lejár.