Más nevére vettek fel hitelt – segített az üzletkötő

A gyanú szerint egy országos, rövid lejáratú kölcsönöket adó pénzügyi szervezet 41 éves üzletkötőnője 2010-11 fordulóján alig egy hónap alatt több ügyféllel valótlan tartalmú szerződést kötött, majd az ügyfelek részére kiutalt összegek visszafizetése egy-két törlesztő részlet teljesítését követően elmaradt, ezzel a cégnek több százezer forint kárt okozott. Továbbá a gyanú szerint az üzletkötőnő úgy kötött szerződést több szentpéterúri lakossal, hogy a szerződések más nevére szóltak, azokat nem a névtulajdonos írta alá, illetve több esetben a valódi kölcsönfelvevőnek nem is volt tudomása az ügyletről.

 A zalai nyomozók az eljárás során az üzletkötőt – egy pacsai nőt – folytatólagosan elkövetett csalás vétség és több rendbeli magánokirat-hamisítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, valamint ügyfeleit a 31 éves H. J., a 32 éves O. I., a 42 éves P. Cs., a 43 éves B. I., a 33 éves P. Zs., az 51 éves B. J., a 23 éves O. R., a 26 éves O. A. és a 39 éves P-né B. Sz. szentpéterúri lakosokat magánokirat-hamisítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az üzletkötő beismerte a bűncselekmény elkövetését.

 A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály Gazdaságvédelmi Alosztálya a gyanúsítottak ellen csalás vétség és magánokirat-hamisítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Zalaegerszegi Járási Ügyészségnek.