Mától négynapos amatőr kerékpáros verseny Varasdról – Kaproncán, Pécsen, Nagykanizsán át – Hévízre

A horvát-magyar határon átnyúló, hat megyét érintő, 400 km-es, négynapos kerékpáros versenyt rendeznek Dráva Tour elnevezéssel mától.

mapAz első napon Varasdon (Varazdin) lesz egy 1,5 kilométeres egyéni időfutam, majd a mezőny átteker Kaproncára (Koprivnica). Június 13-án, pénteken a Kapronca és Pécs közötti 182 kilométert kell teljesíteni, szombaton Nagykanizsa lesz a végállomás 152 kilométer után, a zárónapon, június 15-én pedig Hévízen lesz a befutó.

Eisenkrammer Károly, a Dráva Tour versenyigazgatója elmondta: a rendezvényen amatőrök vesznek részt, a 120 bringás a távok nagy részét túra-sebességgel teszi meg – ez körülbelül 30 km/órás sebességet jelent -, ugyanakkor minden etap során rendeznek versenyt is, egy-egy részt kijelölve erre a célra. Hozzátette: a program kiemelt célja, hogy turisztikai szempontból is bemutassa a Dráva-menti, összesen hat érintett megyét, s ez a maga nemében egyedülálló kezdeményezés.

Az előzetes nevezés szerint a versenyen 16, egyenként hat fős csapat (11 magyar és 5 horvát) indul, Nagykanizsát a TEKER – Nagykanizsa formáció ( Kovács Máté Imre, Vastag Marcell, Jankovics Tamás, Püspöki Dániel, Radics Bálint, Moór András ) képviseli.